Sunday, October 16, 2016
Svinjski vrat iz rerne sa povrćem
Sočno i mekano parče mesa pečeno u rerni sa povrćem gde je vaše samo da sve pripremite i sastavite, stavite u rernu i kasnije uživate. MOžete da pripremite prilog od riže i mešanog povrća sa kukuruzom dok čekate da se meso ispeče. Predlog nedeljnog ručka.
svinjski vrat iz rerne sa povrcem
Sastojci:
1,2 kg svinjskog vrata ili 5 – 6 isečenih komada
1, 5 supena kašika suvog začina
1 velika glavica crnog luka
500 ml vode
3 veće babure paprike
200 gr svežih šampinjona
2 šargarepe
1 kašika brašna
Priprema:
Uključite rernu na 200 stepeni.
Meso operite pa malo izlupajte sa obe strane, ne previše.
Luk očistite pa sitno iseckajte.
Stavite luk na dno tepsije.
Preko poslažite vrat i pospite suvim začinom.
Nalijte 300 ml vode i stavite u rernu sat vremena.
Posle 30 minuta okrenite meso i vratite u rernu.
Izrendati šargarepu i papriku iseckati.
Posle sat vremena okrenuti meso pa preko dodati papriku, šargarepu i preostalih 200 ml vode.Peći 30 minuta pa dodati narendane šampinjone i varjačom ili viljuškom ih potopiti u saft.
Posle 15 minuta razmutiti kašiku brašna sa pola šolje vode i preliti sve u tepsiji, prodrmati tepsiju da se ta masa svuda razidje, još jednom meso okrenuti i ostaviti još 15 minuta da se završi pečenje.
Dok se sve to peče u rerni vi možete skuvati pirinač i mešavinu povrća sa kukuruzom šećercem.
Procedite i operete pirinač, pomešate sa povrćem, dodate suvog začina i prilog je gotov.
Možete tome dodati paradajz salatu ili krastavce, kao i mešanu ili šopsku salatu.
Prijatno.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment