Sastojci
Glavni sastojci
500 gr kora za pite( oko 10 listova)
Nadjev
500 gr mljevene junetine
2 kom luka
1 šaka peršinovog lista
nešto soli i papra
1 dl ulja
Preliv
2 dl jogurta
2 dl mineralne vode
4 kom jaja
malo soli
Priprema
1. Pržiti sitno sjeckan luk na ulju. Dodati meso, posoliti i popapriti po ukusu.
2. Pržiti na jačoj vatri 10-15 minuta i povremeno miješati
3. Obilato posuti sitno sjeckanim peršunom
4. U nauljen pleh staviti 2 kore pa posuti nadjevom. Može odmah i vruć nadjev
5. Potrošiti sav materijal i narezati na sitnije kocke
6. Preliti umućkanim jajima, jogurtom i mineralnom vodom.
7. Ostaviti oko 15 minuta da se preliv upije u proreze.
8. Peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.
9. Reš pečeno ponovo narezati.
No comments:
Post a Comment