Thursday, October 13, 2016

PALAČINKE SAM POHOVALA NA STO NAČINA AL KADA SAM DOBILA OVAJ RECEPT SVI DRUGI SU PALI U ZABORAV:NAJBOLJI POHOVANI PALAČINCE







 


Nesto sto me proslog ljeta odusevilo ...gledala sam dali postoji recept sa ovim punjenjem ali ga nisam pronasla...fantazija od palacinjaka,izvana hrskavi,a iznutra pjenasti...mmmm
SASTOJCI
kuhana sunka
tvrdi sir po vasem izboru
kiseli krastavci
kiselo vrhnje-pavlaka ili kajmak


majoneza
za pohovanje
jaja i krusne mrvice


  PRIPREMA
1.
sto sitnije isjeckaj sunku,sir i k.krastavce
2.
dodaj majonezu i vrhnje pa sve dobro sjedini
3.
fil premazi po sredini palacinke,preklopi krajeve sa strane i urolaj...
4.


smotane palacinke umaci u izmucena jaja i lagano ih uvaljaj u mrvice,ne pritisi nego lagano valjaj da dobijes ljepu koricu
5.
lagano peci na nizoj temperaturi da ti ne izgore...da dobiju finu boju,a iznutra da se stope..mmm
6.
nisam pisala recept za tjesto jer svaka od vas ima nacin na koji pravi palacinke..kolicinu fila isto tako odredite same jer i ja radim odokativno

No comments:

Post a Comment