Sunday, October 16, 2016

Mladi krompir sa piletinom iz rerne




U ovom jelu imate sve, a sve je tako ukusno i sočno. Dok se sve peče u rerni ostaje vam samo da pripremite neku svežu salaticu….
Sastojci:
  • 500 gr mladog krompira ( može i stari )
  • 1 pileće grudi ( srednje veličine )
  • 200 gr svežih šampinjona
  • 1 kašika suvog začina
  • 1/2 kašičice soli
  • 400 ml vode
  • 2 pune kašike kisele pavlake
  • 1 puna kašika brašna
  • prstohvat – dva bibera
  • 200 gr sira trapista
Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Krompir očistiti ( ako je potrebno ) i iseći na kolutove. Ovde možete iskoristiti krupnije krompire.
Krompir poslagati po dnu vatrostalne tepsije.
Na krupnije listove iseći šampinjone i “pobacati” ih preko krompira.
Belo meso odkostiti pa iseći na krupnije kocke i staviti izmedju šampinjona.
Vodi dodati pavlaku, suvi začin, so, biber i brašno i sve umutiti.
Ovom masom preliti sve u tepsiji.
Prekroti sve alu folijom i peći sat vremena.
Posle sat vremena skinuti foliju i peći da višak vode ispari, još nekih 30 minuta i odgore staviti izrendan trapist sir.
Vratiti u rernu nekih 10 – 15 minuta i izvaditi pa poslužiti uz salatu toplo.
Prijatno.

No comments:

Post a Comment