Sunday, October 16, 2016

Krompir alla carbonara



Ili na našem krompir sa slaninom iz rerne, samo malo na drugačiji način. Fino zaliven i zapečen sa dosta safta, a krompir se topi u ustima. U ovom jelu imate i prilog i glavno jelo, ostaje samo salata.
krompir ala carbonara
Sastojci:
1 kg krompira
200 gr dimljene slanine
1 manja glavica crnog luka
50 ml ulja100 gr tvrdog rendanog sira
1 kašika suvog začina ( ili po ukusu, slanina i sir su slani )
2 cela jaja
200 ml pavlake za kuvanje
200 ml tečnog jogurta
100 ml vode
200 gr dimljenog suvog vrata ( tražite da vam ga iseku )
Priprema:
Iseckati crni luk pa na ulju i malo vode ga dinstati.
Za to vreme očistiti krompir i iseći ga na deblje kolutove.
Staviti da se kuva.
Kada provri neka kuva 10 minuta pa skloniti.
Izdinstanom luku dodati iseckanu suvu slaninu i malo sve zajedno dinstati ( 5 – 10 ) minuta.
Ocediti masnoću.
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Vatrostalnu tepsiju otprilike 30 x 20 cm premazati uljem i poslagati pola krompira po dnu.
Preko staviti luk i slaninu pa preostali krompir.
Izmedju tog zadnjeg reda krompira iskidati kolutove dimljenog vrata ( količinu možete da odredite i sami po ukusu ).
Umutiti jogurt, pavlaku za kuvanje, izrendan sir, vodu i jaja, dodati soli i sa tom masom preliti krompir.
Trebalo bi da je sve lepo preliveno.
Staviti da se peče oko sat vremena, da dobije zlatno žutu boju a višak vode ispari.
Servirati toplo uz salatu.
Prijatno.

No comments:

Post a Comment