Thursday, October 13, 2016

SASTOJCI 500 g zamrznutog lisnatog tijesta maslac za kalupe 1 jaje ZA KREMU 1 Želatina Dolcela By Podravka 50 ml vode 500 ml mlijeka 1 Prašak za puding vanilin Dolcela By Podravka 1 žlica Gussnela Dolcela By Podravka 3 žumanjka 150 g šećera 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka 200 ml vrhnja za šlag ZA POSIPANJE šećer u prahu PRIPREMA ZA ROLNICE 1. Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa). 2. Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu. 3. Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta. 4. Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade. Za kremu: 1. Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta. 2. Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha. 3. Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka. 4. U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte. 5. Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte. Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući. 6. Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha. 7. Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi. 8. Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne. 9. Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice. 10. Ovako izgledaju kalupi. A ako nemate ovakve kalupiće...evo na ovom blogu (kod Minje) imate super ideju kako napravit kalupiće :) A evo još jedna ideja kako napravit kalupiće od naše TROVE :) 11. Slika pripreme ;) Posluživanje Pospite šećerom u prahu i poslužite. Savjet Nemojte sve rolice stiskati u jedan lim za pečenje, nego ih pecite u istom limu u dva navrata. Napomena Ne ispadne ih baš puno, a stvarno su ukusni, nestanu u roku od 10-ak minuta (bar je u mene tako). :)





  




Tako fine i prhke
Sastojci
25 dag maslaca
50 dag brašna
2 dl milerama
1 jaje

 
2 žličice praška za pecivo


  Priprema
1.
Zamijesite tijesto od svih sastojaka.
2.
Razvaljajte  na pobrašnjenoj podlozi, napunite marmeladom po želji.

3.
Pecite ih na papiru za pečenje dok lagano ne porumene, oko 30 minuta.

 
4.
Pospite šećerom u prahu, ili ih narežite i uvaljajte u šećer u prahu.

Posluživanje
Ja sam ove tamnije punila marmeladom od šljiva, pomiješanom s mljevenim keksom, a svjetlije sjemenkama  suncokreta, arancinima i cimetom.  

No comments:

Post a Comment