Wednesday, November 2, 2016

POLJSKI VENAC, VELIČANSTVENI OKUS!!




Sastojci: Količina:
• za koru x2
• jaja 7
• šećer 7 kašika
• čokolada rendana 2 štangle
• brašno 5 kašika
• peašak za pecivo 1/2
• sok od naranđže 400 ml
• I fil :
• mleko 1 l
• gustin 10 kašika
• margarin 200 gr
• šećer u prahu 200 gr
• čoko jaffa 200 gr
• II fil :
• mleko 1 l
• žumanca 5
• gustin 8 kašika
• margarin 200 gr
• šećer u prahu 200 gr
• žele bombone 200 gr
• krem bananice 200 gr
• III fil :
• mleven orah 250 gr
• mleko vrelo 4 kašika
• čokolada 3 štangle
• Dekoracija :
• šlag krem 300 gr
• mleko 300 ml
• čokolada 200 gr
• sjaj srebrni za torte




Uputstvo za pripremu:

  • Umutiti jaja sa šećerom penasto ,dok ne pobele.Dodati rendanu čokoladu a zatim brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Promešati varjačom da nema grudvica.Smesu izliti u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Peći na 200 C oko 10 minuta.Ohladiti.Napraviti još jednu identičnu koru.Hladne kore natopiti sokom od naranđže. Za prvi fil je potrebno da gustin razmutite sa malo mleka i zakuvajte u mleku kao puding.Ohladiti uz povremeno mešanje.Margarin umutite penasto,zatim dodajte šećer u prahu i nastavite mućenje.Dodajte hladan fil i sve izmiksajte da se napravi glatka krema.Dodajte iseckanu čoko jaffu. Za drugi fil je potrebno da žumanca i šećer umutite mikserom,dodajte gustin i malo mleka i zakuvajte u preostalo mleko kao puding.Ohladite uz povremeno mešanje.Margarin umutite penasto,dodajte hladan fil i izmiksajte.Napravite glatku kremu bez grudvica.Dodajte iseckane žele bombone i krem bananice. Za treći fil je potrebno da mlevene orahe zaparite sa vrelim mlekom.Dodajte rendanu čokoladu. Finalni postupak : kora,I fil,kora II fil,III fil i dekoroisati umućenim šlagom i otopljenom čokoladom.Posuti srebrnim sjajem za torte. Dobro rashladiti. Uživati u divnom ukusu. Prijatno ! 

Izvor/Source: http://zena.blic.rs/

No comments:

Post a Comment