Sastojci: Količina:
• jaja 6
• secer 6 kasike
• brasno 6 kasike
• ulje 100ml
• kakao 2 kasike
• prasak za pecivo 1
• mleko cokoladno 400ml
• slag 200g
• kisela pavlaka 400g
• mlevena plazma 300g
• slag 300g
• kisela voda 300ml
Uputstvo za pripremu:
Za koru umuti jaja sa secerom,dodati brasno,kako i prasak za pecivo i ulje pa sve sjedini. Smesu izliti u podmazan pleh i peci u zagrejanoj relni na 200C 15min. Vrucu koru preliti hladnim cokoladnim mlekom. Za fil umuti slag sa (mlekom ili vodom) i dodati kiselu pavlaku pa sjediniti,na kraju dodati mlevenu plazmu. U drugu ciniju posebno umuti slag 300g sa kiselom vodom. Kad se kora ohladi filovati filom a odozgo slagom i ohladiti u frizideru pre sluzenja.
Izvor/Source: http://zena.blic.rs/
No comments:
Post a Comment