Sastojci: Količina:
• jaja 3
• šećer 280 gr
• brašno 350 gr
• čokolada u prahu 150 gr
• prašak za pecivo 1 i 1/2
• soda bikarbona 2 kašičice
• so prstohvat
• mleko 250 ml
• ulje 130 ml
• voda ohlađena,prokuvana 250 ml
• vanilin šećer 2
• Za prvi fil :
• mleko 1 i 1/2 l
• šećer 200 gr
• vanilin šećer 2 kesice
• krem šlag 100 gr
• puding od vanile 4 kesice
• margarin 150 gr
• Za II fil:
• višnje 900 gr
• šećer 200 gr
• voda 200 ml
• margarin 150 gr
• puding od maline 1 kesica
• Za dekoraciju potrebno :
• krem šlag 300 gr
• mleko 300 ml
• šećerna srca 30 gr
• plavi sjaj za torte
Uputstvo za pripremu:
Umutite jaja sa šećerom penasto.Smanjite brzinu miksera pa dodajte sve ostale sastojke za koru.Kore pecite na pek papiru.Smesa se sipa supačom i dovoljno je po 4-5 supača za jednu koru.Testo je kao za palačinke.Potrebno je napraviti 4 kore.Peku se vrlo kratko oko 4-5 minuta.Koru ostavite da se hladi na pek papiru. Za prvi fil je potrebno da puding razmutite sa malo mleka i kad mleko provri zakuvajte na uobičajeni način.Ohladiti uz povremeno mešanje da se ne bi stvorila korica.Margarin umutite panasto dodajte šećer u prahu,izmiksajte pa dodajte hladan fil.Kad se ujednači smesa sipajte krem šlag i nastavite mućenje dok se ne napravi glatka smesa. Za drugi fil je potrebno da višnje i šećer kuvate 10 minuta.Puding razmutite sa vodom pa zakuvajte sa višnjama.U vruće dodajte margarin,mešajte dok se ne otopi i ohladite. Finalni postupak : kora, četvrtina crvenog fila pa četvrtina žutog fila,kora...i tako dok ne potrošite sve sastojke. Dekorišite umućenim šlagom i sećernim srcima. Dobro rashladiti i uživati u divnom ukusu. Prijatno.
Izvor/Source: http://zena.blic.rs/
No comments:
Post a Comment